• C180 II 12W lézergravírozó és vágógép CO2/RF
  • C180 II 12W lézergravírozó és vágógép CO2/RF
  • C180 II 12W lézergravírozó és vágógép CO2/RF
  • C180 II 12W lézergravírozó és vágógép CO2/RF
  • C180 II 12W lézergravírozó és vágógép CO2/RF
  • C180 II 12W lézergravírozó és vágógép CO2/RF

C180 II 12W lézergravírozó és vágógép CO2/RF

8 998,00 €
Áfa nélkül

A berendezésbe RF gerjesztésű CO2 lézer van beépítve. A GCC ezt a nagyon népszerű modelljét is felszerelte a felsőkategóriás Spirit gépcsalád kezelőfelületével. A gépbe van integrálva egy leszívó asztal, és ehhez tartózóan szabályozható az elszívás iránya és erőssége.

 

Szerviz és Garancia

 

Kiszállítás

 

Betanítás

A síkágyas C180II modell a 458 x 305 mm-es munkaterületével még a kis gépek kategóriájába tartozik. A gravírozás minősége azonban semmiben sem marad el a többi modellétől, vagy más komoly gyártók gépeitől. Ráadásul, ha a legerősebb lézerforrást választja hozzá, komoly vágási képességekkel is rendelkezik.

 

A berendezésbe RF gerjesztésű CO2 lézer van beépítve. A GCC ezt a nagyon népszerű modelljét is felszerelte a felsőkategóriás Spirit gépcsalád kezelőfelületével. A gépbe van integrálva egy leszívó asztal, és ehhez tartózóan szabályozható az elszívás iránya és erőssége.

 

A munkatérbe, a méretéből adódóan, már opcionális kiegészítőket is lehet behelyezni. A C180 II lézergravírozógép kiválóan alkalmas bélyegzőkészítésre, kisméretű ajándéktárgyak megszemélyesítésére, felirati táblák készítésére.

 

A kezelés a felhasználóbarát kijelzőnek és gomboknak, – valamint a jól megszerkesztett meghajtó programnak köszönhetően nagyon egyszerű. Csak a CorelDRAW programot kell alaposan ismerni, hogy kiaknázhassuk a gépben rejlő lehetőségeket.

 

Autofókusz - C180 Spirit

SmartPin Autofókuszz
Az autofókusz szonda segítségével egyetlen gombnyomással egy adott tárgy felületére fókuszálhatunk. A gép pont abba a magasságba mozgatja a tárgyasztalt, hogy a ráhelyezett tárgy felülete a fókuszlencse által fókuszált lézersugár nyaláb fókuszpontjának magasságába essen. Természetesen van lehetőség kézi asztalmagasság állításra is.
Ez a fajta autofókusz szonda kézzel, egy mozdulattal felhelyezhető, vagy levehető, így nem akad bele soha semmibe.

 

 

Drag_N_Engrave új

Drag & Engrave funkció
A fókuszkocsi és a híd kézzel bárhová mozgatható. Ha a vörös pozícionáló lézer segítségével a kocsit és a hidat egy kívánt pontra húzzuk és a meghajtó programban a relatív vagy a center pozícionálást választjuk, akkor a gép ettől a ponttól kezd el gravírozni, vagy a gravírozás középpontja lesz ez a pont. Ennél egyszerűbb nem is lehetne. Természetesen lehetőség van abszolút pozícionálásra is.

 

 

Nullpont beállítás

Többféle pozícionálási mód
A vezérlő programból könnyedén lehet kiválasztani a legmegfelelőbb pozícionálási módot. Lehet alkalmazni abszolút pozícionálást, egzakt nullpont eltolást, vagy a gép Drag & Engrave funkciójának kihasználásával relatív vagy center pozícionálást.

 

 

SmartCenterTM

SmartCenter funkció
Egy tárgy felületének középpontját automatikusan meghatározza a gép, ha előtte a Drag & Engrave funkció segítségével ráállunk a tárgy négy jellegzetes szélsőpontjára. Nem kell méricskélni és jelölni, nem kell saccolni.

  

 

DC szervó motorok - Venus

DC Szervomotorok
A motorok által nyújtott nagy gyorsulás és lassulás termelékeny munkavégzést eredményez. A nagyon finom zárthurkú szabályozás is hozzájárul a kiváló minőségű munkavégzéshez.

 

 

TrueImage

TrueImage
A szabadalmaztatott TrueImage gravírozási funkció segítségével élénk képek készíthetőek a különlegesen megtervezett lézervezérlési algoritmusnak köszönhetően. Mindehhez szükség van a fókuszkocsi nagyon precíz mozgatását végző szervo mozgatási rendszerre is.

 

 

3D és bélyegző üzemmód

3D és vállképzés funkció
A több paraméterrel szabályozható vállképzésnek köszönhetően automatikusan lehet a polimeres bélyegzőkészítés során kialakuló vállal teljesen azonos ferde támasztóvállat kialakítani lézergravírozással. Így könnyedén lehet bélyegző gumikat készíteni, akár 4pt betűmérettel is.
A 3D funkcióval egy szürkeárnyalatos vezérlőkép segítségével domborműveket lehet készíteni. (A vezérlőkép elkészítéséhez valamilyen, erre alkalmas program szükséges, például: Type3D.)

 

 

Egységes felhasználóbarát kezelőfelület

Felhasználóbarát kezelőfelület
Ma már minden LaserPro modell a felső kategóriás Spirit gépcsalád kezelőfelületével van felszerelve.
A kijelzőn minden munkaparaméter egyszerre látszik. A menürendszer logikus felépítésű. A legtöbb funkciónak dedikált gombja van, így nem kell a menüben keresgélni. Bizonyos, munkavégzéstől függő funkciók pedig a négy funkciógombbal érhetőek el azonnal.

 

 

Munkatér LED világítás - C180

LED lámpás munkatér világítás
A lámpa a felső munkatér ajtó elejébe van építve, így lezárt és nyitott állapotban is teljesen megvilágítja a munkaasztalt, de nem vakítja el a kezelő szemét. Mivel a világítás LED sorral van megoldva, alig fogyaszt energiát, és nem ég ki.

 

 

Szétnyitható burkolat - C180II

Szétnyitható gépburkolat
A felső munkatér ajtón kívül a gép két oldalsó burkolata, valamint az első ajtó is nyitható, így könnyedén lehet takarítani a gép minden részét, könnyen hozzá lehet férni a munkaasztalhoz. Továbbá a nyitható első ajtónak köszönhetően (a képen éppen zárva), a munkadarab előre kilóghat a gépből.

 

 

Vészleállító

Vészleállító
A gép tetejére épített vészleállítóval bármilyen probléma esetén azonnal le lehet állítani a lézerforrás és a mozgatórendszer működését.

 

 

Porvédő függöny

Porvédő függöny
A munkaasztal két oldalán lévő porvédő függöny megakadályozza, hogy az asztalemelő orsók porosodjanak, és ezen felül nagyon hatásos elszívást biztosít a munkakamrában, mivel megakadályozza, hogy a munkaterületen kívülről is áramoljon fals levegő. A függöny tűzálló anyagból készült.

 

 

Beépített SmartBoxTM

Beépített SmartBox TM
A leszívó asztal segít ragasztás nélkül síkban kiterítve tartani vékony, hullámosodó, tekeredő munkadarabokat, mint például papír, kétrétegű gravírozható öntapadós fólia, filmek, stb. Ezen túlmenően anyagok átvágásakor a keletkezett füstöt távozását is elszívja lefelé. A leszívó asztalra jutó elszívás mértéke szabályozható.

 

 

Elszívási irány keverő - C180II

Elszívási irány keverő
Egy karral szabályozni lehet, hogy mennyi levegőt szívjon a munkakamrán keresztül, és mennyit a leszívó asztalon át az elszívó. A szélső helyzetekben vagy csak a kamrán keresztül, vagy csak az asztalon át működik az elszívás.

 

 

Amerikai lézerforrás
Azokba a gépekbe, melyek RF gerjesztésű lézerforrással vannak felszerelve, modelltől függően kizárólag az amerikai Synrad cég Firestar, vagy a Coherent cég Diamond sorozatú modelljei kerülnek beépítésre.

 

 

ROSH_pbfree

RoHS megfelelőség
A GCC, mint felelősségteljes gyártó, mindig is elkötelezett híve volt a környezet megóvásának. Ezért az általa gyártott berendezések teljesen megfelelnek az Európai Parlament 2002/95/EC, veszélyes anyagok korlátozásáról szoló direktívájának (RoHS: Restriction of Hazardous Substances).

 

 

 

Modell

C180 II

Választható lézerforrások, és a gép tápellátása
Választható lézerforrások 12, 30, 40W, RF gerjesztésű, zárt CO2 lézerforrás, 10.600nm hullámhossz
Hűtési rendszer Léghűtés, 15° – 30° környezeti hőmérséklet mellett
Tápellátás 100 – 240 V / 50 Hz váltakozó feszültség
Maximális teljesítményfelvétel 700 – 2640 W, lézerforrástól függően
Méretek
Munkaterület X: 458 mm / Y: 305 mm
Asztal méret X: 520 mm / Y:375 mm
A behelyezhető legnagyobb munkadarab X: 458 mm / Y: 305 mm / Z: 152 mm
A gép méretei Szélesség: 740 mm / mélység: 780 mm / magasság: 410 mm
Mozgatási rendszer és kontrol
Motorok X, Y tengely: DC szervó motorok, Z tengely: léptető motor
X – tengely maximális sebessége 1 m/s
Lézererő kontrol 0,1 – 100%, 16 színhez rendelhető beállítás
Sebesség kontrol 0,1 – 100%, 16 színhez rendelhető beállítás
Felbontás 125, 200, 250, 300, 380, 500, 600, 760, 1000 dpi
Pontosság jobb mint 0,254 mm a teljes munkaterületen vagy 0,1% az elmozduláshoz viszonyítva
Felszereltség és jellemzők
Fókusz lencse Alapfelszereltség: 2″, rendelhető: 1.5″
Z – tengely beállítás Automatikus vagy kézi fókuszálás
Számítógépes kapcsolat LPT vagy USB
Memória 32 MB
Kijelző 4 soros LCD panel: aktuális fájlnév, munkaidő, lézererő, sebesség, beállítások, diagnosztika, stb.
Munkakamra lézerbiztonsági osztálya Class 2, a folyamatosan működő pozicionálást segítő vörös lézerpointer miatt
Alapfelszereltség Automatikus fókusz, pointer, légbefúvás, 3D és bélyegző készítő üzemmód, 0 100mm elszívócsonk bővítő
Választható kiegészítők Méhsejtes vágólap, Forgató berendezés, Printszerver, SmartMemory TM, SmartGuard TM, Kompresszor, Elszívó és szűrő berendezés
Elszívó csonk o100 mm