• Mercury III Lézergravírozó és vágógép
  • Mercury III Lézergravírozó és vágógép
  • Mercury III Lézergravírozó és vágógép
  • Mercury III Lézergravírozó és vágógép
  • Mercury III Lézergravírozó és vágógép

Mercury III Lézergravírozó és vágógép

9 390,00 €
Áfa nélkül

A GCC egyik legnépszerűbb modellje, mely nem véletlenül tart már a harmadik generációjánál, követve a technika fejlődését és a felhasználók igényeit. Ez a kedvező árú gép jó választás lehet azok számára, akiknek nagyobb hely áll rendelkezésére, mint az asztali gépek helyszükséglete, de szeretnék a beszerzés költségeit minimalizálni, és egy középkategóriás síkágyas lézergravírozógépet keresnek.

 

Szerviz és Garancia

 

Kiszállítás

 

Betanítás

A GCC egyik legnépszerűbb modellje, mely nem véletlenül tart már a harmadik generációjánál, követve a technika fejlődését és a felhasználók igényeit. Ez a kedvező árú gép jó választás lehet azok számára, akiknek nagyobb hely áll rendelkezésére, mint az asztali gépek helyszükséglete, de szeretnék a beszerzés költségeit minimalizálni, és egy középkategóriás síkágyas lézergravírozógépet keresnek.

A 635 x 458 mm-es munkaterület még jobban kihasználható az elöl hátul nyitható munkatér ajtóknak köszönhetően, melyek lehetővé teszik munkadarabok áttolását, ezzel tágítva a gép határait.

A berendezésbe RF gerjesztésű CO2 lézer van beépítve. A GCC ezt a modelljét is felszerelte a felsőkategóriás Spirit gépcsalád kezelőfelületével. A munkatérbe többféle opcionális kiegészítőket is lehet behelyezni.

A kezelés a felhasználóbarát kijelzőnek és gomboknak, – valamint a jól megszerkesztett meghajtó programnak köszönhetően nagyon egyszerű. Csak a CorelDRAW programot kell alaposan ismerni, hogy kiaknázhassuk a gépben rejlő lehetőségeket.

Autofókusz - Venus Mercury

Autofókusz
Az autofókusz szonda segítségével egyetlen gombnyomással egy adott tárgy felületére fókuszálhatunk. A gép pont abba a magasságba mozgatja a tárgyasztalt, hogy a ráhelyezett tárgy felülete a fókuszlencse által fókuszált lézersugár nyaláb fókuszpontjának magasságába essen. Természetesen van lehetőség kézi asztalmagasság állításra is.

Drag and Engrave

Drag & Engrave funkció
A fókuszkocsi és a híd kézzel bárhová mozgatható. Ha a vörös pozícionáló lézer segítségével a kocsit és a hidat egy kívánt pontra húzzuk és a meghajtó programban a relatív vagy a center pozícionálást választjuk, akkor a gép ettől a ponttól kezd el gravírozni, vagy a gravírozás középpontja lesz ez a pont. Ennél egyszerűbb nem is lehetne. Természetesen lehetőség van abszolút pozícionálásra is.

Nullpont beállítás

Többféle pozícionálási mód
A vezérlő programból könnyedén lehet kiválasztani a legmegfelelőbb pozícionálási módot. Lehet alkalmazni abszolút pozícionálást, egzakt nullpont eltolást, vagy a gép Drag & Engrave funkciójának kihasználásával relatív vagy center pozícionálást.

SmartCenterTM

SmartCenter funkció
Egy tárgy felületének középpontját automatikusan meghatározza a gép, ha előtte a Drag & Engrave funkció segítségével ráállunk a tárgy négy jellegzetes szélsőpontjára. Nem kell méricskélni és jelölni, nem kell saccolni.

DC szervó motorok - Venus

DC Szervomotorok
A motorok által nyújtott nagy gyorsulás és lassulás termelékeny munkavégzést eredményez. A nagyon finom zárthurkú szabályozás is hozzájárul a kiváló minőségű munkavégzéshez.

TrueImage

TrueImage
A szabadalmaztatott TrueImage gravírozási funkció segítségével élénk képek készíthetőek a különlegesen megtervezett lézervezérlési algoritmusnak köszönhetően. Mindehhez szükség van a fókuszkocsi nagyon precíz mozgatását végző szervo mozgatási rendszerre is.

3D és bélyegző üzemmód

3D és vállképzés funkció
A több paraméterrel szabályozható vállképzésnek köszönhetően automatikusan lehet a polimeres bélyegzőkészítés során kialakuló vállal teljesen azonos ferde támasztóvállat kialakítani lézergravírozással. Így könnyedén lehet bélyegző gumikat készíteni, akár 4pt betűmérettel is.
A 3D funkcióval egy szürkeárnyalatos vezérlőkép segítségével domborműveket lehet készíteni. (A vezérlőkép elkészítéséhez valamilyen, erre alkalmas program szükséges, például: Type3D.)

Egységes felhasználóbarát kezelőfelület

Felhasználóbarát kezelőfelület
Ma már minden LaserPro modell a felső kategóriás Spirit gépcsalád kezelőfelületével van felszerelve.
A kijelzőn minden munkaparaméter egyszerre látszik. A menürendszer logikus felépítésű. A legtöbb funkciónak dedikált gombja van, így nem kell a menüben keresgélni. Bizonyos, munkavégzéstől függő funkciók pedig a négy funkciógombbal érhetőek el azonnal.

Nyitható első hátsó ajtó

Nyitható első és hátsó munkatér ajtó
Az ajtók nyitásával a munkakamra méreténél hosszabb tárgyakat is be/át lehet tolni a munkatérbe. Szintén hasznos ez a kialakítás, ha nagyon hosszú tekercses anyagokat kell megmunkálni.

Kulcsos kapcsoló és vészleállító

Kulcsos kapcsoló és vészleállító
A gép csak a kulcsos kapcsoló elfordítása után üzemel, így üzemi környezetben megakadályozható, hogy a gépet olyanok használják, akik nincsenek annak kezelésére betanítva, és esetleg balesetet szenvedjenek. Szintén hasznos ez a funkció, ha a gépet hobbi célra vásárolják meg, és gyerekek is vannak a családban.
A gép tetejére épített vészleállítóval bármilyen probléma esetén azonnal le lehet állítani a lézerforrás és a mozgatórendszer működését.

RF CO2 lézerforrások

Amerikai lézerforrás
Azokba a gépekbe, melyek RF gerjesztésű lézerforrással vannak felszerelve, modelltől függően kizárólag az amerikai Synrad cég Firestar, vagy a Coherent cég Diamond sorozatú modelljei kerülnek beépítésre.

ROSH_pbfree

RoHS megfelelőség
A GCC, mint felelősségteljes gyártó, mindig is elkötelezett híve volt a környezet megóvásának. Ezért az általa gyártott berendezések teljesen megfelelnek az Európai Parlament 2002/95/EC, veszélyes anyagok korlátozásáról szoló direktívájának (RoHS: Restriction of Hazardous Substances).

Modell

Mercury III

Választható lézerforrások, és a gép tápellátása
Választható lézerforrások 12, 25, 30, 40, 60W, RF gerjesztésű, zárt CO2 lézerforrás, 10.600nm hullámhossz
Hűtési rendszer Léghűtés, 15° – 30° környezeti hőmérséklet mellett
Tápellátás 100 – 240 V / 50 Hz váltakozó feszültség
Maximális teljesítményfelvétel 700 – 2640 W, lézerforrástól függően
Méretek
Munkaterület X: 635 mm / Y: 458 mm
Asztal méret X: 790 mm / Y: 530 mm
A behelyezhető legnagyobb munkadarab Minden ajtó zárva – X: 685 mm / Y: 482 mm / Z: 165 mm
Első/hátsó ajtó nyitva – X: 685 mm / Y: tetszőleges / Z: 165 mm
A gép méretei Szélesség: 1125 mm / mélység: 720 mm / magasság: 1005 mm
Mozgatási rendszer és kontrol
Motorok X, Y tengely: DC szervó motorok, Z tengely: léptető motor
X – tengely maximális sebessége 1 m/s
Lézererő kontrol 0,1 – 100%, 16 színhez rendelhető beállítás
Sebesség kontrol 0,1 – 100%, 16 színhez rendelhető beállítás
Felbontás 125, 200, 250, 300, 380, 500, 600, 760, 1000 dpi
Pontosság jobb mint 0,254 mm a teljes munkaterületen vagy 0,1% az elmozduláshoz viszonyítva
Felszereltség és jellemzők
Fókusz lencse Alapfelszereltség: 2″, rendelhető: 1.5″, 2.5″, 4″
Z – tengely beállítás Automatikus vagy kézi fókuszálás
Számítógépes kapcsolat LPT vagy USB
Memória 32 MB
Kijelző 4 soros LCD panel: aktuális fájlnév, munkaidő, lézererő, sebesség, beállítások, diagnosztika, stb.
Munkakamra lézerbiztonsági osztálya Class 2, a folyamatosan működő pozicionálást segítő vörös lézerpointer miatt
Alapfelszereltség Automatikus fókusz, pointer, légbefúvás, 3D és bélyegző készítő üzemmód
Választható kiegészítők Méhsejtes vágólap, SmartAir TM fúvócsőr, Forgató berendezés, Printszerver, SmartMemory TM, SmartGuard TM, Kompresszor, Elszívó és szűrő berendezés
Elszívó csonk o100 mm