• Spirit GLS Hybrid Lézergravírozó és vágógép
  • Spirit GLS Hybrid Lézergravírozó és vágógép
  • Spirit GLS Hybrid Lézergravírozó és vágógép
  • Spirit GLS Hybrid Lézergravírozó és vágógép
  • Spirit GLS Hybrid Lézergravírozó és vágógép
  • Spirit GLS Hybrid Lézergravírozó és vágógép

Spirit GLS Hybrid Lézergravírozó és vágógép

11 743,00 €
Áfa nélkül

A GCC felső kategóriás síkágyas kialakítású gépcsaládjának legnagyobb tagja a Sprit GLS. A munkaterülete 860 x 610 mm-es, mely azonban a gyorsulás növelésével kiterjeszthető 960 x 610 mm-re. Az elöl hátul nyitható munkatér ajtók lehetővé teszik munkadarabok áttolását, ezzel tágítva a gép határait.

 

Szerviz és Garancia

 

Kiszállítás

 

Betanítás

A GCC felső kategóriás síkágyas kialakítású gépcsaládjának legnagyobb tagja a Sprit GLS. A munkaterülete 860 x 610 mm-es, mely azonban a gyorsulás növelésével kiterjeszthető 960 x 610 mm-re. Az elöl hátul nyitható munkatér ajtók lehetővé teszik munkadarabok áttolását, ezzel tágítva a gép határait.

A kisebb gépek görgős kocsi felfüggesztését kiváltó zárt kialakítású X híd hosszú alkatrész élettartamot és minimális karbantartás szükségletet tesz lehetővé.

A nagy munkafelület, a széles választható lézerforrás paletta, a nagy termelékenység, a rengeteg alap és választható kiegészítő lehetővé teszi, hogy komoly termelés számára is megfelelő géphez jussunk. A gép képes elszívó és kompresszor, vagy mágnesszelep vezérlésére, így azokat nem kell külön kapcsolgatni.

A kezelés a felhasználóbarát kijelzőnek és gomboknak, – valamint a jól megszerkesztett meghajtó programnak köszönhetően nagyon egyszerű. Csak a CorelDRAW programot kell alaposan ismerni, hogy kiaknázhassuk a gépben rejlő lehetőségeket.

Autofókusz - C180 Spirit

SmartPin Autofókusz
Az autofókusz szonda segítségével egyetlen gombnyomással egy adott tárgy felületére fókuszálhatunk. A gép pont abba a magasságba mozgatja a tárgyasztalt, hogy a ráhelyezett tárgy felülete a fókuszlencse által fókuszált lézersugár nyaláb fókuszpontjának magasságába essen. Természetesen van lehetőség kézi asztalmagasság állításra is.
Ez a fajta autofókusz szonda kézzel, egy mozdulattal felhelyezhető, vagy levehető, így nem akad bele soha semmibe.

Drag_N_Engrave új

Drag & Engrave funkció
A fókuszkocsi és a híd kézzel bárhová mozgatható. Ha a vörös pozícionáló lézer segítségével a kocsit és a hidat egy kívánt pontra húzzuk és a meghajtó programban a relatív vagy a center pozícionálást választjuk, akkor a gép ettől a ponttól kezd el gravírozni, vagy a gravírozás középpontja lesz ez a pont. Ennél egyszerűbb nem is lehetne. Természetesen lehetőség van abszolút pozícionálásra is.

Nullpont beállítás

Többféle pozícionálási mód
A vezérlő programból könnyedén lehet kiválasztani a legmegfelelőbb pozícionálási módot. Lehet alkalmazni abszolút pozícionálást, egzakt nullpont eltolást, vagy a gép Drag & Engrave funkciójának kihasználásával relatív vagy center pozícionálást.

SmartCenterTM

SmartCenter funkció
Egy tárgy felületének középpontját automatikusan meghatározza a gép, ha előtte a Drag & Engrave funkció segítségével ráállunk a tárgy négy jellegzetes szélsőpontjára. Nem kell méricskélni és jelölni, nem kell saccolni.

DC szervó motorok - Venus

DC Szervomotorok
A motorok által nyújtott nagy gyorsulás és lassulás termelékeny munkavégzést eredményez. A nagyon finom zárthurkú szabályozás is hozzájárul a kiváló minőségű munkavégzéshez.

SmartActTM

SmartAct TM (Szabadalmaztatott)
A funkció aktiválásával a gyorsulás és a gyorsítási lassítási szakaszok hossza és helyzete is megváltozik, miáltal hamarabb lesz kész a munka. Ehhez persze kell a lézerforrás szofisztikált vezérlése is.

DuraGuide

DuraGuide
A nagyon merev Y híd, az új Kevlar bordásszíj, a szíj beépítése és a híd kialakítása által pormentesen lezárt lineáris csapágyazás, és persze a DC szervó motorok együttesen mind hozájátulnak a kiválló gravírozási minőséghez még nagy sebességek esetén is.

TrueImage

TrueImage
A szabadalmaztatott TrueImage gravírozási funkció segítségével élénk képek készíthetőek a különlegesen megtervezett lézervezérlési algoritmusnak köszönhetően. Mindehhez szükség van a fókuszkocsi nagyon precíz mozgatását végző szervo mozgatási rendszerre is.

3D és bélyegző üzemmód

3D és vállképzés funkció
A több paraméterrel szabályozható vállképzésnek köszönhetően automatikusan lehet a polimeres bélyegzőkészítés során kialakuló vállal teljesen azonos ferde támasztóvállat kialakítani lézergravírozással. Így könnyedén lehet bélyegző gumikat készíteni, akár 4pt betűmérettel is.
A 3D funkcióval egy szürkeárnyalatos vezérlőkép segítségével domborműveket lehet készíteni. (A vezérlőkép elkészítéséhez valamilyen, erre alkalmas program szükséges, például: Type3D.)

Egységes felhasználóbarát kezelőfelület

Felhasználóbarát kezelőfelület
Ma már minden LaserPro modell a felső kategóriás Spirit gépcsalád kezelőfelületével van felszerelve.
A kijelzőn minden munkaparaméter egyszerre látszik. A menürendszer logikus felépítésű. A legtöbb funkciónak dedikált gombja van, így nem kell a menüben keresgélni. Bizonyos, munkavégzéstől függő funkciók pedig a négy funkciógombbal érhetőek el azonnal.

pass-through-130x130.png

Nyitható első és hátsó munkatér ajtó
Az ajtók nyitásával a munkakamra méreténél hosszabb tárgyakat is be/át lehet tolni a munkatérbe. Szintén hasznos ez a kialakítás, ha nagyon hosszú tekercses anyagokat kell megmunkálni.

Nyitható felső burkolat - Spirit

SmartLid
A gép felső része a felső munkakamra ajtóval egyben felnyitható. Így egyszerűen hozzá lehet férni a mechanikához, könnyedén lehet tisztítani a pályákat, görgőket és az optikai alkatrészeket.

Munkatér LED világítás - Spirit

LED lámpás munkatér világítás
A lámpa a munkatér burkolat (SmartLid) két oldalába van beépítve, így teljesen megvilágítja a munkaasztalt, de nem vakítja el a kezelő szemét. Mivel a világítás LED sorral van megoldva, alig fogyaszt energiát, és nem ég ki.

Kulcsos kapcsoló és vészleállító

Kulcsos kapcsoló és vészleállító
A gép csak a kulcsos kapcsoló elfordítása után üzemel, így üzemi környezetben megakadályozható, hogy a gépet olyanok használják, akik nincsenek annak kezelésére betanítva, és esetleg balesetet szenvedjenek. Szintén hasznos ez a funkció, ha a gépet hobbi célra vásárolják meg, és gyerekek is vannak a családban.
A gép tetejére épített vészleállítóval bármilyen probléma esetén azonnal le lehet állítani a lézerforrás és a mozgatórendszer működését.

spirit-gls-hybrid_2-130x119.png

RF gerjesztésű CO2 és Fiber lézerforrás
Az Spirit GLS Hybrid gépbe két lézerforrás van beépítve, egy RF gerjesztésű a gyakran gravírozott anyagok (műanyag, fa stb) gravírozáshoz és egy Fiber lézerforrás fémek jelöléséhez. 

 

ROSH_pbfree

RoHS megfelelőség
A GCC, mint felelősségteljes gyártó, mindig is elkötelezett híve volt a környezet megóvásának. Ezért az általa gyártott berendezések teljesen megfelelnek az Európai Parlament 2002/95/EC, veszélyes anyagok korlátozásáról szoló direktívájának (RoHS: Restriction of Hazardous Substances).

Modell

Spirit GLS Hybrid

Választható lézerforrások, és a gép tápellátása
Választható lézerforrások 30 – 100W, RF gerjesztésű, zárt CO2 lézerforrás, 10.600nm hullámhossz
Hűtési rendszer Léghűtés, 15° – 30° környezeti hőmérséklet mellett
Tápellátás 100 – 240 V / 50 Hz váltakozó feszültség
Maximális teljesítményfelvétel 2000 – 4400 W, lézerforrástól függően
Méretek
Munkaterület X: 860 mm, kiterjesztve: 960 mm / Y: 610 mm
Asztal méret X: 1025 mm / Y: 705 mm
A behelyezhető legnagyobb munkadarab Minden ajtó zárva – X: 990 mm / Y: 632 mm / Z: 182 mm
Első/hátsó ajtó nyitva – X: 990 mm / Y: tetszőleges / Z: 172 mm
A gép méretei Szélesség: 1365 mm / mélység: 880 mm / magasság: 1010 mm
Mozgatási rendszer és kontrol
Motorok X, Y tengely: DC szervó motorok, Z tengely: léptető motor
X – tengely maximális sebessége 2 m/s
Lézererő kontrol 0,1 – 100%, 16 színhez rendelhető beállítás
Sebesség kontrol 0,1 – 100%, 16 színhez rendelhető beállítás
Felbontás 125, 200, 250, 300, 380, 500, 600, 760, 1000 dpi
Pontosság jobb mint 0,254 mm a teljes munkaterületen vagy 0,1% az elmozduláshoz viszonyítva
Felszereltség és jellemzők
Fókusz lencse Alapfelszereltség: 2″, rendelhető: 1.5″, 2.5″, 4″
Z – tengely beállítás Automatikus vagy kézi fókuszálás
Számítógépes kapcsolat LPT vagy USB
Memória 32 MB
Kijelző 4 soros LCD panel: aktuális fájlnév, munkaidő, lézererő, sebesség, beállítások, diagnosztika, stb.
Munkakamra lézerbiztonsági osztálya Class 2, a folyamatosan működő pozicionálást segítő vörös lézerpointer miatt
Alapfelszereltség Automatikus fókusz, pointer, légbefúvás, 3D és bélyegző készítő üzemmód
Választható kiegészítők Méhsejtes vágólap, SmartBox TM, SmartAir TM, Forgató berendezés, Jelzőfény, Tekercsanyag továbbító, G_Cut program, Printszerver, SmartMemory TM, SmartGuard TM, Kompresszor, Elszívó és szűrőberendezés
Elszívó csonk o100 mm