• X380RX-80+chiller Lézervágó és gravírozógép

X380RX-80+chiller Lézervágó és gravírozógép

8 866,00 €
Áfa nélkül

A GCC egyik legnépszerűbb modelljére, a Mercury alapjaira épített síkágyas kialakítású berendezés. Ez a rendkívűl kedvező árú, erős gép jó választás lehet azok számára, akik elsősorban vágni szeretnének, de vannak gravírozási munkái is, és szeretnék a beszerzés költségeit minimalizálni.

 

Szerviz és Garancia

 

Kiszállítás

 

Betanítás

A GCC egyik legnépszerűbb modelljére, a Mercury alapjaira épített síkágyas kialakítású berendezés. Ez a rendkívűl kedvező árú, erős gép jó választás lehet azok számára, akik elsősorban vágni szeretnének, de vannak gravírozási munkái is, és szeretnék a beszerzés költségeit minimalizálni.

A 960 x 610 mm-es munkaterület még jobban kihasználható az elöl hátul nyitható munkatér ajtóknak köszönhetően, melyek lehetővé teszik munkadarabok áttolását, ezzel tágítva a gép határait.

A berendezésbe DC gerjesztésű CO2 lézer van beépítve. A GCC ezt a modelljét is felszerelte a felsőkategóriás Spirit gépcsalád kezelőfelületével. A munkatérbe többféle opcionális kiegészítőket is lehet behelyezni.

A kezelés a felhasználóbarát kijelzőnek és gomboknak, – valamint a jól megszerkesztett meghajtó programnak köszönhetően nagyon egyszerű. Csak a CorelDRAW programot kell alaposan ismerni, hogy kiaknázhassuk a gépben rejlő lehetőségeket.

Autofókusz - X

Autofókusz
Az autofókusz szonda segítségével egyetlen gombnyomással egy adott tárgy felületére fókuszálhatunk. A gép pont abba a magasságba mozgatja a tárgyasztalt, hogy a ráhelyezett tárgy felülete a fókuszlencse által fókuszált lézersugár nyaláb fókuszpontjának magasságába essen. Természetesen van lehetőség kézi asztalmagasság állításra is.

Drag and Engrave

Drag & Engrave funkció
A fókuszkocsi és a híd kézzel bárhová mozgatható. Ha a vörös pozícionáló lézer segítségével a kocsit és a hidat egy kívánt pontra húzzuk és a meghajtó programban a relatív vagy a center pozícionálást választjuk, akkor a gép ettől a ponttól kezd el gravírozni, vagy a gravírozás középpontja lesz ez a pont. Ennél egyszerűbb nem is lehetne. Természetesen lehetőség van abszolút pozícionálásra is.

Nullpont beállítás

Többféle pozícionálási mód
A vezérlő programból könnyedén lehet kiválasztani a legmegfelelőbb pozícionálási módot. Lehet alkalmazni abszolút pozícionálást, egzakt nullpont eltolást, vagy a gép Drag & Engrave funkciójának kihasználásával relatív vagy center pozícionálást.

SmartCenterTM

SmartCenter funkció
Egy tárgy felületének középpontját automatikusan meghatározza a gép, ha előtte a Drag & Engrave funkció segítségével ráállunk a tárgy négy jellegzetes szélsőpontjára. Nem kell méricskélni és jelölni, nem kell saccolni.

DC szervó motorok - Venus

DC Szervomotorok
A motorok által nyújtott nagy gyorsulás és lassulás termelékeny munkavégzést eredményez. A nagyon finom zárthurkú szabályozás is hozzájárul a kiváló minőségű munkavégzéshez.

3D és bélyegző üzemmód

3D és vállképzés funkció
A több paraméterrel szabályozható vállképzésnek köszönhetően automatikusan lehet a polimeres bélyegzőkészítés során kialakuló vállal teljesen azonos ferde támasztóvállat kialakítani lézergravírozással. Így könnyedén lehet bélyegző gumikat készíteni, akár 4pt betűmérettel is.
A 3D funkcióval egy szürkeárnyalatos vezérlőkép segítségével domborműveket lehet készíteni. (A vezérlőkép elkészítéséhez valamilyen, erre alkalmas program szükséges, például: Type3D.)

Egységes felhasználóbarát kezelőfelület - X

Felhasználóbarát kezelőfelület
Ma már minden LaserPro modell a felső kategóriás Spirit gépcsalád kezelőfelületével van felszerelve.
A kijelzőn minden munkaparaméter egyszerre látszik. A menürendszer logikus felépítésű. A legtöbb funkciónak dedikált gombja van, így nem kell a menüben keresgélni. Bizonyos, munkavégzéstől függő funkciók pedig a négy funkciógombbal érhetőek el azonnal.

Nyitható első hátsó ajtó - X

Nyitható első és hátsó munkatér ajtó
Az ajtók nyitásával a munkakamra méreténél hosszabb tárgyakat is be/át lehet tolni a munkatérbe. Szintén hasznos ez a kialakítás, ha nagyon hosszú tekercses anyagokat kell megmunkálni.

Kulcsos kapcsoló és vészleállító - X

Kulcsos kapcsoló és vészleállító
A gép csak a kulcsos kapcsoló elfordítása után üzemel, így üzemi környezetben megakadályozható, hogy a gépet olyanok használják, akik nincsenek annak kezelésére betanítva, és esetleg balesetet szenvedjenek. Szintén hasznos ez a funkció, ha a gépet hobbi célra vásárolják meg, és gyerekek is vannak a családban.
A gép tetejére épített vészleállítóval bármilyen probléma esetén azonnal le lehet állítani a lézerforrás és a mozgatórendszer működését.

DC gerjesztésű üvegcsöves lézerforrás

DC gerjesztésű CO2 lézerforrás
Az X sorozat gépeibe kiváló minőségű üvegcsöves lézerforrások kerülnek beépítésre. Ezért nem véletlen, hogy a GCC 12 hónap garanciát vállal rájuk.

Pexi vágási él

Vastag anyagok vágása
Az X sorozat gépei, modelltől függően 80 – 150W DC gerjesztésű CO2 lézerforrással vannak felszerelve. Így lehetőség van vastag anyagok termelékeny vágására úgy, hogy a vágási él sima és kiváló minőségű maradjon.

ROSH_pbfree

RoHS megfelelőség
A GCC, mint felelősségteljes gyártó, mindig is elkötelezett híve volt a környezet megóvásának. Ezért az általa gyártott berendezések teljesen megfelelnek az Európai Parlament 2002/95/EC, veszélyes anyagok korlátozásáról szoló direktívájának (RoHS: Restriction of Hazardous Substances).

Modell

X380 RX

Választható lézerforrások, és a gép tápellátása
Választható lézerforrások 80, 100W, DC gerjesztésű, zárt CO2 lézerforrás, 10.600nm hullámhossz
Hűtési rendszer Vízhűtés, kétkörös vízhűtővel, 15° – 40° környezeti hőmérséklet mellett
Tápellátás 100 – 240 V / 50 Hz váltakozó feszültség
Maximális teljesítményfelvétel 2200 – 2640 W, lézerforrástól függően
Méretek
Munkaterület X: 960 mm / Y: 610 mm
Asztal méret X: 1085 mm / Y: 750 mm
A behelyezhető legnagyobb munkadarab Minden ajtó zárva – X: 1041 mm / Y: 635 mm / Z: 165 mm
Első/hátsó ajtó nyitva – X: 1041 mm / Y: tetszőleges / Z: 165 mm
A gép méretei Szélesség: 1800 mm / mélység: 1092 mm / magasság: 1017 mm
Mozgatási rendszer és kontrol
Motorok X, Y tengely: DC szervo motorok, Z tengely: léptető motor
X – tengely maximális sebessége 1 m/s
Lézererő kontrol 0,1 – 100%, 16 színhez rendelhető beállítás
Sebesség kontrol 0,1 – 100%, 16 színhez rendelhető beállítás
Felbontás 125, 250, 300, 500, 600, 1000 dpi
Pontosság jobb mint 0,254 mm a teljes munkaterületen vagy 0,1% az elmozduláshoz viszonyítva
Felszereltség és jellemzők
Fókusz lencse Alapfelszereltség: 2″, rendelhető: 1.5″, 2.5″, 4″
Z – tengely beállítás Automatikus vagy kézi fókuszálás
Számítógépes kapcsolat LPT vagy USB
Memória 32 MB
Kijelző 4 soros LCD panel: aktuális fájlnév, munkaidő, lézererő, sebesség, beállítások, diagnosztika, stb.
Munkakamra lézerbiztonsági osztálya Class 2, a folyamatosan működő pozicionálást segítő vörös lézerpointer miatt
Alapfelszereltség Automatikus fókusz, pointer, légbefúvás, 3D és bélyegző készítő üzemmód
Választható kiegészítők Méhsejtes vágólap, SmartBox TM, SmartAir TM fúvócsőr, Forgató berendezés, AAS, Printszerver, SmartMemory TM, SmartGuard TM, Kompresszor, Elszívó és szűrő berendezés
Elszívó csonk o100 mm