• X500III PRO -100Y+chiller   Lézervágó és gravírozógép

X500III PRO -100Y+chiller Lézervágó és gravírozógép

12 988,00 €
Áfa nélkül

A hatalmas 1300 x 916 mm-es munkaterület még jobban kihasználható azzal, hogy a munkakamra eleje és hátulja nyitott, így kényelmesen lehet nagyméretű munkadarabokat áttolni.

 

Szerviz és Garancia

 

Kiszállítás

 

Betanítás

A GCC Gaia modelljének alapjaira épülő erős, nagyméretű síkágyas vágógép ideális választás lehet azok számára akik főként vágni szeretnének, de vannak gravírozási munkái is, és szeretnék a beszerzés költségeit minimalizálni.

A hatalmas 1300 x 916 mm-es munkaterület még jobban kihasználható azzal, hogy a munkakamra eleje és hátulja nyitott, így kényelmesen lehet nagyméretű munkadarabokat áttolni.

A berendezésbe DC gerjesztésű CO2 lézer van beépítve. A GCC ezt a modelljét is felszerelte a felsőkategóriás Spirit gépcsalád kezelőfelületével. A munkatérbe többféle opcionális kiegészítőket is lehet behelyezni.

A kezelés a felhasználóbarát kijelzőnek és gomboknak, – valamint a jól megszerkesztett meghajtó programnak köszönhetően nagyon egyszerű. Csak a CorelDRAW programot kell alaposan ismerni, hogy kiaknázhassuk a gépben rejlő lehetőségeket.

Drag and Engrave

Drag & Engrave funkció
A fókuszkocsi és a híd kézzel bárhová mozgatható. Ha a vörös pozícionáló lézer segítségével a kocsit és a hidat egy kívánt pontra húzzuk és a meghajtó programban a relatív vagy a center pozícionálást választjuk, akkor a gép ettől a ponttól kezd el gravírozni, vagy a gravírozás középpontja lesz ez a pont. Ennél egyszerűbb nem is lehetne. Természetesen lehetőség van abszolút pozícionálásra is.

Nullpont beállítás

Többféle pozícionálási mód
A vezérlő programból könnyedén lehet kiválasztani a legmegfelelőbb pozícionálási módot. Lehet alkalmazni abszolút pozícionálást, egzakt nullpont eltolást, vagy a gép Drag & Engrave funkciójának kihasználásával relatív vagy center pozícionálást.

SmartCenterTM

SmartCenter funkció
Egy tárgy felületének középpontját automatikusan meghatározza a gép, ha előtte a Drag & Engrave funkció segítségével ráállunk a tárgy négy jellegzetes szélsőpontjára. Nem kell méricskélni és jelölni, nem kell saccolni.

Merev mozgatórendszer - X500II

Merev hídkialakítás, DC szervo motorok
Mivel a gép X hídja hosszú, így szükség volt egy nagyon könnyű, mégis merev hídkialakításra. Ezáltal a sugármenet mindig stabil, még a nagy gyorsulásoknál is.
A motorok által nyújtott nagy gyorsulás és lassulás termelékeny munkavégzést eredményez. A nagyon finom zárthurkú szabályozás is hozzájárul a kiváló minőségű munkavégzéshez.

smart_act

SmartAct TM (Szabadalmaztatott)
A funkció aktiválásával a gyorsulás és a gyorsítási lassítási szakaszok hossza és helyzete is megváltozik, miáltal hamarabb lesz kész a munka. Ehhez persze kell a lézerforrás szofisztikált vezérlése is.

TrueImage

TrueImage
A szabadalmaztatott TrueImage gravírozási funkció segítségével élénk képek készíthetőek a különlegesen megtervezett lézervezérlési algoritmusnak köszönhetően. Mindehhez szükség van a fókuszkocsi nagyon precíz mozgatását végző szervo mozgatási rendszerre is.

3D és bélyegző üzemmód

3D és vállképzés funkció
A több paraméterrel szabályozható vállképzésnek köszönhetően automatikusan lehet a polimeres bélyegzőkészítés során kialakuló vállal teljesen azonos ferde támasztóvállat kialakítani lézergravírozással. Így könnyedén lehet bélyegző gumikat készíteni, akár 4pt betűmérettel is.
A 3D funkcióval egy szürkeárnyalatos vezérlőkép segítségével domborműveket lehet készíteni. (A vezérlőkép elkészítéséhez valamilyen, erre alkalmas program szükséges, például: Type3D.)

Egységes felhasználóbarát kezelőfelület - X

Felhasználóbarát kezelőfelület
Ma már minden LaserPro modell a felső kategóriás Spirit gépcsalád kezelőfelületével van felszerelve.
A kijelzőn minden munkaparaméter egyszerre látszik. A menürendszer logikus felépítésű. A legtöbb funkciónak dedikált gombja van, így nem kell a menüben keresgélni. Bizonyos, munkavégzéstől függő funkciók pedig a négy funkciógombbal érhetőek el azonnal.

Késes vágóasztal

Késélű vágórudak
A kézzel, szerszám nélkül szabadon áthelyezhető késél keresztmetszetű vágórudakra lehet fektetni a munkadarabokat, vagy az opcionálisan megvásárolható méhsejt kialakítású vágólapot. A vágórudak kialakítása megakadályozza a lézersugár visszaverődését, továbbá biztosítja a kivágott részek lehullását a gyűjtőbe.

QuickAlign sugármenet állítás

QuickAlign távvezérlő (Szabadalmaztatott)
Egy ekkora gép esetén a legmerevebb váz és hídkialakítás esetén is szükség van a sugármenet időnkénti ellenőrzésére, esetleg finom korrekciójára. Azonban ezt egy ember már csak körülményesen lassan tudná megoldani. Ebben segít a távvezérlő, amivel könnyedén lehet a lézerforrást vezérelni.

Munkatér LED világítás - X500II

LED munkatér világítás
Az oldalfalakon és a hátfalon körbe LED világítás van elhelyezve, így a teljes munkatér meg van világítva anélkül, hogy a kezelőt elvakítaná.

Nyitott első hátsó munkatér

Munkadarab átcsúsztatás
A gép elején és hátulján nyílás található, amin keresztül extrém hosszú, maximum 26mm vastag munkadarabokat is át lehet tolni.

Kulcsos kapcsoló és vészleállító - X

Kulcsos kapcsoló és vészleállító
A gép csak a kulcsos kapcsoló elfordítása után üzemel, így üzemi környezetben megakadályozható, hogy a gépet olyanok használják, akik nincsenek annak kezelésére betanítva, és esetleg balesetet szenvedjenek. Szintén hasznos ez a funkció, ha a gépet hobbi célra vásárolják meg, és gyerekek is vannak a családban.
A gép tetejére épített vészleállítóval bármilyen probléma esetén azonnal le lehet állítani a lézerforrás és a mozgatórendszer működését.

DC gerjesztésű üvegcsöves lézerforrás

DC gerjesztésű CO2 lézerforrás
Az X sorozat gépeibe kiváló minőségű üvegcsöves lézerforrások kerülnek beépítésre. Ezért nem véletlen, hogy a GCC 12 hónap garanciát vállal rájuk.

Pexi vágási él

Vastag anyagok vágása
Az X sorozat gépei, modelltől függően 80 – 150W DC gerjesztésű CO2 lézerforrással vannak felszerelve. Így lehetőség van vastag anyagok termelékeny vágására úgy, hogy a vágási él sima és kiváló minőségű maradjon.

ROSH_pbfree

RoHS megfelelőség
A GCC, mint felelősségteljes gyártó, mindig is elkötelezett híve volt a környezet megóvásának. Ezért az általa gyártott berendezések teljesen megfelelnek az Európai Parlament 2002/95/EC, veszélyes anyagok korlátozásáról szoló direktívájának (RoHS: Restriction of Hazardous Substances).

Modell

X500 III

Választható lézerforrások, és a gép tápellátása
Választható lézerforrások RX: 80, 100, 130, 150W, DC gerjesztésű, zárt CO2 lézerforrás, 10.600nm hullámhossz
Hűtési rendszer Vízhűtés, kétkörös vízhűtővel, 15° – 40° környezeti hőmérséklet mellett
Tápellátás 230 V / 50 Hz váltakozó feszültség
Maximális teljesítményfelvétel 1250 – 2000 W, lézerforrástól függően
Méretek
Munkaterület X: 1300 mm / Y: 916 mm
A behelyezhető legnagyobb munkadarab Alapesetben – X: 1346 mm / Y: 916 mm / Z: 50 mm
Áttolható: – X: 1346 mm / Y: tetszőleges / Z: 25mm
A gép méretei Szélesség: 1900 mm / mélység: 1400 mm / magasság: 1200 mm
Mozgatási rendszer és kontrol
Motorok X, Y tengely: DC szervo motorok
X – tengely maximális sebessége 1 m/s
Lézererő kontrol 0,1 – 100%, 16 színhez rendelhető beállítás
Sebesség kontrol 0,1 – 100%, 16 színhez rendelhető beállítás
Felbontás RX: 125, 250, 300, 500, 600, 1000 dpi
LS: nem értelmezett
Pontosság jobb mint 0,254 mm a teljes munkaterületen vagy 0,1% az elmozduláshoz viszonyítva
Felszereltség és jellemzők
Fókusz lencse Alapfelszereltség: 2″ vagy 4″
Z – tengely beállítás Kézi fókuszálás, és vágórúd áthelyezés
Számítógépes kapcsolat LPT vagy USB
Memória 32 MB
Kijelző 4 soros LCD panel: aktuális fájlnév, munkaidő, lézererő, sebesség, beállítások, diagnosztika, stb.
Munkakamra lézerbiztonsági osztálya Class 2, a folyamatosan működő pozicionálást segítő vörös lézerpointer miatt
Alapfelszereltség Pointer, légbefúvás
Választható kiegészítők Méhsejtes vágólap, Távtartó kit, Printszerver, SmartMemory TM, SmartGuard TM, Kompresszor, Elszívó és szűrő berendezés
Elszívó csonk o200 mm – min. 1400 m3/h @ 2700Pa