• T500 60Ti Lézervágó és gravírozógép

T500 60Ti Lézervágó és gravírozógép

39 555,00 €
Áfa nélkül

Nagyon erős, nagyméretű síkágyas vágógép ideális választás lehet azok számára, akik főként vágni szeretnének. A gép képes moderált sebességű gravírozásra is kiváló minőségben.

 

Szerviz és Garancia

 

Kiszállítás

 

Betanítás

Nagyon erős, nagyméretű síkágyas vágógép ideális választás lehet azok számára, akik főként vágni szeretnének. A gép képes moderált sebességű gravírozásra is kiváló minőségben.

A hatalmas 1300 x 916 mm-es munkaterület még jobban kihasználható azzal, hogy a munkakamra eleje és hátulja nyitott, így kényelmesen lehet nagyméretű munkadarabokat áttolni.

A berendezésbe RF gerjesztésű CO2 lézer van beépítve. A GCC ezt a modelljét is felszerelte a felsőkategóriás Spirit gépcsalád kezelőfelületével. A munkatérbe többféle választható kiegészítő is behelyezhető.

A kezelés a felhasználóbarát kijelzőnek és gomboknak – valamint a jól megszerkesztett meghajtó programnak – köszönhetően nagyon egyszerű. Csak a CorelDRAW programot kell alaposan ismerni, hogy kiaknázhassuk a gépben rejlő lehetőségeket.

Drag and Engrave

Drag & Engrave funkció
A fókuszkocsi és a híd kézzel bárhová mozgatható. Ha a vörös pozícionáló lézer segítségével a kocsit és a hidat egy kívánt pontra húzzuk és a meghajtó programban a relatív vagy a center pozícionálást választjuk, akkor a gép ettől a ponttól kezd el gravírozni, vagy a gravírozás középpontja lesz ez a pont. Ennél egyszerűbb nem is lehetne. Természetesen lehetőség van abszolút pozícionálásra is.

Nullpont beállítás

Többféle pozícionálási mód
A vezérlő programból könnyedén lehet kiválasztani a legmegfelelőbb pozícionálási módot. Lehet alkalmazni abszolút pozícionálást, egzakt nullpont eltolást, vagy a gép Drag & Engrave funkciójának kihasználásával relatív vagy center pozícionálást.

SmartCenterTM

SmartCenter funkció
Egy tárgy felületének középpontját automatikusan meghatározza a gép, ha előtte a Drag & Engrave funkció segítségével ráállunk a tárgy négy jellegzetes szélsőpontjára. Nem kell méricskélni és jelölni, nem kell saccolni.

3D és bélyegző üzemmód

Kiváló gravírozási képességek, 3D és vállképzés funkció
A gép nagy mérete ellenére is precíz gravírozásra képes, a rendkívül merev X hídnak, és az RF lézerforrásnak köszönhetően, legyen szó apró betűkről vagy fényképről.
A több paraméterrel szabályozható vállképzés lehetővé teszi akár bélyegzőgumi készítését, vagy vésésszerű gravírozás kialakítását.
A 3D funkcióval egy szürkeárnyalatos vezérlőkép segítségével domborműveket lehet készíteni. (A vezérlőkép elkészítéséhez valamilyen, erre alkalmas program szükséges, például: Type3D.)

AC Szervó motorok - Gaia

AC szervo motorok
A fókuszkocsit és a hidat nagy nyomatékú AC szervo motorok mozgatják, miáltal nagy pálya menti gyorsulás érhető el, ami nagy termelékenységet eredményez.

Egységes felhasználóbarát kezelőfelület

Felhasználóbarát kezelőfelület
Ma már minden LaserPro modell a felső kategóriás Spirit gépcsalád kezelőfelületével van felszerelve.
A kijelzőn minden munkaparaméter egyszerre látszik. A menürendszer logikus felépítésű. A legtöbb funkciónak dedikált gombja van, így nem kell a menüben keresgélni. Bizonyos, munkavégzéstől függő funkciók pedig a négy funkciógombbal érhetőek el azonnal.

Merev mozgatórendszer - Gaia

Könnyű hídkialakítás
Mivel a gép X hídja hosszú, így szükség volt egy nagyon könnyű, mégis merev hídkialakításra. Ezáltal a sugármenet mindig stabil, még a nagy gyorsulásoknál is, amit az AC szervo motorok biztosítanak.

SmartPoint pozícionáló - Gaia

SmartPoint pozícionáló fények (Szabadalmaztatott)
A négy darab szabadon állítható vörös fényű lézer pointerrel fixen ki lehet jelölni például négy sarokpontot, ahová a munkadarab sarkainak kell kerülnie. Ezáltal könnyen lehet sablon készítés nélkül is munkadarabokat pozícionálni nagy szériák esetén is.

Késes vágóasztal - Gaia

Késélű vágórudak
A kézzel, szerszám nélkül szabadon áthelyezhető késél keresztmetszetű vágórudakra lehet fektetni a munkadarabokat, vagy az opcionálisan megvásárolható méhsejt kialakítású vágólapot. A vágórudak kialakítása megakadályozza a lézersugár visszaverődését, továbbá biztosítja a kivágott részek lehullását a gyűjtőbe.

QuickAlign sugármenet állítás - Gaia

QuickAlign távvezérlő (Szabadalmaztatott)
Egy ekkora gép esetén a legmerevebb váz és hídkialakítás esetén is szükség van a sugármenet időnkénti ellenőrzésére, esetleg finom korrekciójára. Azonban ezt egy ember már csak körülményesen lassan tudná megoldani. Ebben segít a távvezérlő, amivel könnyedén lehet a lézerforrást vezérelni.

Szétnyitható burkolat - Gaia

SmartLid szétnyitható burkolat
Az oldalfalak lenyithatóak, valamint a felső munkatér ajtó első része felnyitható, így könnyedén lehet a gépet takarítani, vagy munkadarabokat precízen pozícionálni. A lézerforrás kikapcsol, ha az ajtók nyitva vannak, nem kell aggódni egy véletlen balesettől.

Munkatér LED világítás - Gaia

LED munkatér világítás
Az oldalfalakon és a hátfalon körbe LED világítás van elhelyezve, így a teljes munkatér meg van világítva anélkül, hogy a kezelőt elvakítaná.

Nyitott első hátsó munkatér

Munkadarab átcsúsztatás
A gép elején és hátulján nyílás található, amin keresztül extrém hosszú, maximum 26mm vastag munkadarabokat is át lehet tolni.

Vészleállító

Vészleállító
A gép tetejére épített vészleállítóval bármilyen probléma esetén azonnal le lehet állítani a lézerforrás és a mozgatórendszer működését.

RF CO2 lézerforrások

DC gerjesztésű CO2 lézerforrás
Az X sorozat gépeibe kiváló minőségű üvegcsöves lézerforrások kerülnek beépítésre. Ezért nem véletlen, hogy a GCC 12 hónap garanciát vállal rájuk.

Pexi vágási él

Vastag anyagok vágása
A60 – 200W RF gerjesztésű CO2 lézerforrással lehetőség van vastag anyagok termelékeny vágására úgy, hogy a vágási él sima és kiváló minőségű maradjon.

ROSH_pbfree

RoHS megfelelőség
A GCC, mint felelősségteljes gyártó, mindig is elkötelezett híve volt a környezet megóvásának. Ezért az általa gyártott berendezések teljesen megfelelnek az Európai Parlament 2002/95/EC, veszélyes anyagok korlátozásáról szoló direktívájának (RoHS: Restriction of Hazardous Substances).

Modell

T500

Választható lézerforrások, és a gép tápellátása
Választható lézerforrások 60, 80, 100, 150, 200W, RF gerjesztésű, zárt CO2 lézerforrás, 10.600nm hullámhossz
Hűtési rendszer 60, 80, 100W: Léghűtés, 15° – 30° környezeti hőmérséklet mellett
150, 200W: Vízhűtés, kétkörös vízhűtővel, 15° – 40° környezeti hőmérséklet mellett
Tápellátás 100 – 240 V / 50 Hz váltakozó feszültség
Maximális teljesítményfelvétel 3300 – 4400 W, lézerforrástól függően
Méretek
Munkaterület X: 1300 mm / Y: 916 mm
A behelyezhető legnagyobb munkadarab Alapesetben – X: 1346 mm / Y: 916 mm / Z: 58 mm
Áttolható: – X: 1346 mm / Y: tetszőleges / Z: 25mm
Behelyezett méhsejtes vágólap esetén – X: 1240 mm / Y: 818 mm / Z: 25 mm
A gép méretei Szélesség: 1820 mm / mélység: 1250 mm / magasság: 1330 mm
Mozgatási rendszer és kontrol
Motorok X, Y tengely: AC szervo motorok
XY – tengely maximális sebessége 1 m/s
Lézererő kontrol 0,1 – 100%, 16 színhez rendelhető beállítás
Sebesség kontrol 0,1 – 100%, 16 színhez rendelhető beállítás
Felbontás 125, 250, 300, 500, 600, 1000 dpi
Pontosság jobb mint 0,254 mm a teljes munkaterületen vagy 0,1% az elmozduláshoz viszonyítva
Felszereltség és jellemzők
Fókusz lencse Alapfelszereltség: 4″, rendelhető: 2″
Z – tengely beállítás Kézi fókuszálás, és vágórúd áthelyezés
Számítógépes kapcsolat LPT vagy USB
Memória 32 MB
Kijelző 4 soros LCD panel: aktuális fájlnév, munkaidő, lézererő, sebesség, beállítások, diagnosztika, stb.
Munkakamra lézerbiztonsági osztálya Class 2, a folyamatosan működő pozicionálást segítő vörös lézerpointer miatt
Alapfelszereltség Pointer, légbefúvás
Választható kiegészítők Méhsejtes vágólap, AAS, G-Cut szoftver, Printszerver, SmartMemory TM, SmartGuard TM, Kompresszor, Elszívó és szűrő berendezés
Elszívó csonk o200 mm – min. 800 m3/h @ 2700Pa